Case study

ExCel Centre London

Excel centre London
blinds at excel centre london
External blinds with sky behind

Application

Glass roofs & atria

Building type

Commercial

Architect

Sir Robert McAlpine/ Moxley Architects


Product

TESS200

Location

London, UK

Project team

Levolux

INTRICATE GLASS PYRAMID SHADED WITH LARGE BOTTOM-UP TENSION BLINDS

ExCeL Phase 2 created new spaces that harmonised with and extended ExCeL’s previous offer in London’s Royal Victoria Docks. The Phase 2 development took ExCeL to a total capacity of 1,000,000 sq ft of flexible space. This was complemented with a new grand entrance and a less crowded, easier-to-navigate arrivals experience for all visitors.

An impressive atrium greets arriving visitors. The sloping triangular glass roof is both an imposing architectural feature and a fantastic source of natural light. The architects however were also aware of the need to regulate heat and glare to make the entrance space workable as a registration and information area.

The answer was the installation of 10 bottom-up TESS™ 200 systems. This large-scale, twin-barrel system can cover huge spaces with a low number of systems. A comfortable useable space is now created in the entrance whilst maintaining the grand feel which is such a pivotal part of the design.