Case study

London Private Residence

Primrose Hill
London Residence

Application

Skylights & rooflights

Building type

Residential

Architect

Design Squared

Product

TESS660

Location

Primrose Hill, London, UK

Project team

Grants Blinds / Blindspace®

About This London Private Residence

Controlling natural light in a residential extension

The owners of this Victorian house in Primrose Hill, London, briefed their architect to flood their new kitchen with natural light, integrating shading into the design to control heat, brightness and enable total privacy when required. Design Squared specified a glass wall that extends the full width of the house, and two large skylights in the kitchen.

In a high end residential setting like this, the aesthetics of a skylight or roof window when blinds are open are often a high priority, and in this case the shading mechanism was completely concealed within the surrounding frame, using a patented Blindspace® recess box, designed for the TESSTM 660.

The result is a space with maximum levels of natural light and complete control over heat and glare, without breaking the clean lines of the design or obstructing the view to the outdoors.

We regularly work with architects to meet specific objectives of light control and user comfort.  Read about a multipurpose exhibition and event space which required variable, precise light control at the touch of a button.